2019-06-29 67 瀏覽
今日專誠黎到加路連山道試下呢間西餐廳, 7點鐘左右去到雖然唔洗等位, 但個場都已經9成滿。呢到嘅Dinner只有Set, 但選擇都幾多。每個Set有沙律+餐湯+餐包+主菜+飲品, 都幾豐富。沙律屬正常發揮, 算係幾大碟, 同埋啲醬唔會話太多, 份量啱啱好, 不過不失。湯我加左$48 upgrade做黑松露忌廉蘑菇湯, 飲落菇味好香, 但黑松露味欠奉, 而且成碗湯略嫌鹹咗少少, 整體算係可接受範圍。主菜我揀咗德國式燒豬手, 呢到嘅豬手整得幾出色, 佢有味得黎唔會話太鹹, 外皮炸得香脆, 肉質嫩滑, 配帶有煙薰味嘅燒烤醬黎食一流, 而配菜嘅薯條新鮮炸起, 熱辣辣好好食!總括黎講, 成個餐唔算貴, 但啲嘢食幾好味, 餐廳環境都好舒適, 慢慢同朋友吹水水都幾寫意!
凱薩沙律

黑松露忌廉蘑菇湯