2023-04-20 111 瀏覽
天氣開始悶熱,好想食越南撈檬啊,經過屯門,見到呢間餐廳嘅餐牌幾吸引,就入去試下啦🤗餐廳環境簡約走文青風格,當日非繁忙時間都已經滿座,可證其食物有一定保證✅️😋📖餐牌只有一張,有檬粉、飯、 越式法包/軟包、小食及甜品,專注做好幾款食物,保持到水準👍🙆‍♀️我揀左一人餐一款主食(法包/檬粉/飯)+ 小食拼盤 + 飲品💞主食🍲我揀左綜合撈檬,😍嘩,好驚喜啊,配料非常豐富,份量多到滿瀉,有扎肉、越式蜜糖烤豬肉、越式豬肉春卷、順化豬肉、甘筍、生菜、青葱等等♡豬肉春卷♡炸得非常酥脆可口,😋😍♡蜜糖烤豬肉♡尤其出色❗️醃製得好入味,肉質鮮嫩多汁惹味,食得出廚師嘅用心烹調,下次再黎的話,我會想試蜜糖烤豬肉法包🥖,一定好好味😋😋♡檬粉♡口感爽滑,加上魚露甜酸汁集合鮮、甜、酸、辣各種風味,淋上去再將所以配料撈埋一齊食,提升全部食材嘅味道,非常開胃滋味啊💞小食拼盤🍢魚露雞翼、順化豬肉串、越式庶蝦、越式豬肉春卷四款小食,款款都炸得脆酥得黎又唔膩,雞翼醃得好有咸香味,正💯😋💞服務方面,老闆親切有禮,知我第一次黎,主動耐心介紹套餐內容👍上餐速度算快😊整體用餐體驗滿意,尤以主食做得非常出色,小店用心做好食物,食材新鮮,

🙆‍♀️我揀左一人餐
一款主食(法包/檬粉/飯)+ 小食拼盤 + 飲品

💞主食

💞小食拼盤

😊整體用餐體驗滿意,尤以主食做得非常出色,小店用心做好食物,食材新鮮, 定價親民,一定會再幫襯
  • 越式蜜糖烤豬肉法包
  • 越式綜合撈檬