2024-09-10
朋友知我好中意食海鮮約我dinner帶左我去食蟹宴牛油果蟹肉凍豆腐配日式麻醬牛油果奶油軟滑既口感配上滑嘟嘟既凍豆腐,口感清新。刺身二點虹鱒魚肉質鮮嫩甜美,帶有嚼口。劍魚腩肉質柔軟脂肪多,鮮甜而不油膩。蟹肉三文魚籽蒸蛋茶碗蒸口感滑嫩綿密,用料十足! 加入蟹肉絲、三文魚籽、白果、菇等,令鮮甜味大大提高!蟹肉甲羅燒蟹殼裡滿滿濃厚既蟹膏,香氣滿滿,咸香適中,而且仲好鮮味!第一次搭配脆米餅餅一齊食,估唔到咁夾,我同朋友都好中意。蟹膏香令人回味,諗起都想再食呀🤤!蟹皇免治月見雞肉棒雞肉棒內裡鮮嫩多汁,加入蟹肉真係第一次食!肉質軟腍但又帶點爽口,沾上原粒日本蛋黃,極之黏滑,同時亦富有蛋香,層次豐富。黃金燒鱈場蟹腳鱈場蟹肉質較結實而且肉汁滿滿!蟹腳肉經過燒炙,金黃色既海膽醬完美滲入蟹肉,非常香口。師傅仲要預先幫客人剝埋殼,真正食到啖啖肉,超滿足🤩!蟹皇瀑布飯蟹味濃郁,好似瀑布咁滿瀉,啖啖都係蟹皇醬,好邪惡。吸汁鯛魚湯,煲到奶白色,好鮮甜,仲有魚片食!甜品係抹茶布丁,抹茶味都幾甘香濃郁。HSBC信用卡做緊優惠,人均都係~$450
約我dinner帶左我去食蟹宴
牛油果蟹肉凍豆腐配日式麻醬
牛油果奶油軟滑既口感配上滑嘟嘟既凍豆腐,口感清新。
刺身二點
虹鱒魚肉質鮮嫩甜美,帶有嚼口。
劍魚腩肉質柔軟脂肪多,鮮甜而不油膩。
蟹肉三文魚籽蒸蛋
蟹肉甲羅燒
蟹皇免治月見雞肉棒
黃金燒鱈場蟹腳
蟹皇瀑布飯
蟹味濃郁,好似瀑布咁滿瀉,啖啖都係蟹皇醬,好邪惡。
吸汁
鯛魚湯,煲到奶白色,好鮮甜,仲有魚片食!
甜品係抹茶布丁,抹茶味都幾甘香濃郁。
HSBC信用卡做緊優惠,人均都係~$450