2022-05-19 53 瀏覽
今日同朋友行街,行到攰攰地就搵野食!見咁多好評就決定黎哩間到食一食!坐位大,坐得都舒服!原來餐廳角落有一個細細旋轉木馬,勾起我不少童年回憶!我就叫左石斑魚柳配飯首先係個湯。個湯其實好香架,飲起上黎好滑好creamy,實係落左好多奶油姐,完全符合我口味石斑魚柳煎得剛剛好,個皮少少脆但係唔會太膿,因爲我好怕食膿野架咬落去首先係脆,然後就係魚肉的嫩滑。道菜的神韻係個汁,甜甜地,帶出左石斑本身的味道,所以有d似食緊日本鰻魚飯咁架🥰陪埋白飯一起食唔怕太鹹,好開胃架天氣熱,緊係叫杯凍檸茶啦!本來以為都係一杯普通既凍檸茶,點知一上桌,原來有好多檸檬架!!茶底仲好香添!唔似d普通茶記咁求其沖,呢度既檸檬茶好明顯係用高級的茶葉沖出黎,茶味好出,而且檸檬無苦味,證明係新鮮既檸檬茶!推薦!
今日同朋友行街,行到攰攰地就搵野食!
見咁多好評就決定黎哩間到食一食!

我就叫左石斑魚柳配飯

陪埋白飯一起食唔怕太鹹,好開胃架

推薦!
2022-04-25