2021-07-25
好耐冇食日本嘢,於是就去呢間book mark咗好耐嘅餐廳解解癮!-三重大極上丼作為拖羅控嘅我,見到成個拖羅山真係不得了!拖羅份量非常之多,每件油脂香溢,脂肪紋理好靚,色澤都好飽滿,非常肥美,魚味香濃,入口軟嫩甘香,唔使點豉油都非常夠味!仲有海量嘅松葉蟹肉,拆咗殻嘅蟹肉啖啖肉,非常鮮甜。而且仲有日本海膽,份量也不少,入口即溶,甘味香溢!呢個飯一次過滿足晒海鮮控三個願望,CP值高!-三色海膽丼飯我同時又係海膽丼愛好者,於是就叫朋友點埋呢個海膽丼一齊share食!呢個海膽丼滿足晒海膽控嘅口味,佢採用左源自日本、韓國同加拿大共三款品種嘅海膽,每個產地嘅海膽口感同味道都有所不同,但就各有特色!呢個價錢食到三款海膽絕對係超值!馬糞海膽厚身得黎都幾creamy,鮮味十足又夠甘香!另外兩款海膽質感細滑,色澤金黃,入口即溶!另外仲加咗一隻蛋黃喺海膽上做點綴,撈埋一齊食口感更豐富,海膽分量多到基本上每粒飯都沾滿海膽,非常滿足!-而且點每一個丼飯都會送麵豉湯,麵豉湯非常足料,有蘿蔔、海帶等等,味道濃郁!飲品篇🤩白桃果汁白桃味非常濃郁,鮮果味突出,而且仲有啖啖桃肉,必點!🤩波子汽水解渴之選,氣泡豐富又唔會太
三重大極上丼
三色海膽丼飯
呢個價錢食到三款海膽絕對係超值!
馬糞海膽厚身得黎都幾creamy,鮮味十足又夠甘香!
飲品篇
🤩白桃果汁
白桃味非常濃郁,鮮果味突出,而且仲有啖啖桃肉,必點!
🤩波子汽水
解渴之選,氣泡豐富又唔會太甜,呢個價錢飲到波子汽水,非常扺!
仲有熱嘅綠茶,都幾濃味。