2017-09-16 1953 瀏覽
係Openrice 知道這𥚃火鍋放題,而且甜品仲好出名,又要出動。我們選擇加$18雙拼湯底,九州豬骨湯拼黑松露龍蝦湯。自助火鍋專區,有蔬菜及火鍋配料幾十多種,包括多款丸類如龍蝦丸、墨魚丸、牛丸、年糕、干貝燒、芝士腸、鮮腐竹、金菇菜、烏冬、粉絲、薯粉、公仔麵、響玲、山根、雞脾菇、冬菇、秀珍菇、芋絲、京蔥、雞蛋、豆腐、豆腐卜.............飲品有拾多款,包括啤酒、汽水和韓國飲品,有兩種好少飲到的sometsby藍莓啤酒及雀巢冰極檸檬茶,sometsby藍莓啤酒似藍莓汁多D,不過飲多都會醉。記得係FB專業讚好分享仲有澳洲和牛一碟,碟和牛份量不多,不過質素好高👍👍👍刺身有十款,我們揀了三文魚、赤貝、帶子、北寄貝、甜蝦,以赤貝、帶子最鮮甜好味,我們叫了三轉😋😋😋自選火鍋配料,我們揀了美國牛肉、美國極上牛肉、海蝦、廣島蠔、豚肉,我推介廣島蠔、豚肉、極上牛肉。😋😋😋我見到Openrice 食評推介甜品,我們要四款,D24榴蓮班㦸、宇治抹茶巴菲、宇治抹茶新地、日式乳酪,我覺得抹茶巴菲最好。其實放題仲包括,有沙律、一品料理、天婦羅、揚物、壽司、燒物、軍艦、手卷。可惜只叫了一客海膽手卷,因為太飽

我們選擇加$18雙拼湯底,九州豬骨湯拼黑松露龍蝦湯。
豬骨拼龍蝦湯底

澳洲和牛

刺身

豚肉
牛肉

廣島蠔

甜品

其實放題仲包括,有沙律、一品料理、天婦羅、揚物、壽司、燒物、軍艦、手卷。可惜只叫了一客海膽手卷,因為太飽了。我期望下次再試其他。
海膽手卷

豬骨拼龍蝦湯底