2019-03-15
今晚放工出左銅鑼灣買d野,於是約左係附近返工ge朋友去打邊爐。呢度有兩款火鍋套餐選擇,套餐包左preset ge 野之外,仲有一大堆配料同配菜任食,而且紅白啤酒汽水任飲。 最後我地揀左海鮮火鍋套餐,鍋底揀左花膠螺頭雞鍋(濃湯)。湯底很足料,有唔少花膠螺頭,而且十分濃味及鮮甜。呢個套餐本身已經包括左唔少靚野,分別有海鮮拼盤,入面有龍蝦、象拔蚌、大蝦、刀貝、廣島蠔。淨係呢盤都已經覺得抵番晒,海鮮好新鮮。特別推介龍蝦,大大隻,肉質鮮嫩彈牙,好好味。即炸響鈴每次邊爐都好鍾意食響鈴,索晒個湯底,正!即炸魚皮好新鮮同香脆,口感一流!手工韭菜餃、西洋菜餃,芫荽餃、獅城魚尾雲吞,款式幾特別,出面好少見到。懷中抱月(豬肉釀瓜環)、鬼鬼馬馬(墨魚膠釀油炸鬼)、手工安格斯芝心牛丸、西班牙豚肉黑松露丸、炸蝦乾墨魚丸,特別推介西班牙豚肉黑松露丸,啖啖黑松露味。肉類三選一,我地揀左蒙古羊肉,份量十足。食完餐廳preset 野食已經夠晒飽同好滿足👍🏼打邊爐任飲第一次見有紅白酒揀除此之外飲品選擇亦唔少。總括而言,餐廳野食性價比十足。
最後我地揀左海鮮火鍋套餐,鍋底揀左花膠螺頭雞鍋(濃湯)。
湯底很足料,有唔少花膠螺頭,而且十分濃味及鮮甜。
呢個套餐本身已經包括左唔少靚野,分別有
海鮮拼盤,入面有龍蝦、象拔蚌、大蝦、刀貝、廣島蠔。淨係呢盤都已經覺得抵番晒,海鮮好新鮮。 特別推介龍蝦,大大隻,肉質鮮嫩彈牙,好好味。
即炸響鈴
每次邊爐都好鍾意食響鈴,索晒個湯底,正!
即炸魚皮
好新鮮同香脆,口感一流!
肉類三選一,我地揀左蒙古羊肉,份量十足。
食完餐廳preset 野食已經夠晒飽同好滿足👍🏼
打邊爐任飲第一次見有紅白酒揀 除此之外飲品選擇亦唔少。
總括而言,餐廳野食性價比十足。