2020-10-08 2745 瀏覽
呢間素食私房菜餐廳隱藏於商厦裡面,唔係朋友介紹我都唔知。晚飯時間只提供一個套餐,要至少一天前預訂。每位$275 (免收加一) 嘅套餐究竟有乜食呢?⁣▫️上小食前店員先送來上一壼大麥甘草茶。⁣▫️前菜小食四款▪️柚子醋漬蓮藕▪️日式煮糖地瓜▪️辣汁涼拌秋葵▪️胡蘿蔔小丸子每款小食賣相滿分之餘,以量少多款取勝。四款小食集齊甜、酸、辣幾種味道,配搭幾有新意。⁣▫️番茄豆苗沙律已去皮嘅原隻番茄多汁爽口,上枱時已經切開3件,食嘅時候唔怕啲汁彈到周圍都係😝⁣▫️粟米牛蒡湯▫️炸藜麥豆腐蛋卷胖番紅花醬▫️台式滷香菇飯▫️金羅漢果桂花雪梨凍⁣晚市套餐非常豐富,有前菜、沙津、湯、主菜、飯同埋甜品。估唔到素菜都可以咁多元化,而且味道做到同普通餸菜一樣,尤其係台式滷香菇飯,第一啖食落口真係覺得自己食緊滷肉飯😀 炸藜麥豆腐蛋卷係另一款我比較鍾意嘅菜式。望落去似春卷但一油膩感都冇,食多兩件都唔怕😂店員服務好好,會主動向我哋介紹每一款菜式,亦好樂意解答我哋對素食嘅提問💯⁣由於採用預約制嘅關係,餐廳有充足嘅時間為客人準備每一道菜。嗰晚我哋坐嘅位置係對住個開放式廚房,睇住店員好用心咁準備每一道菜㗎,絕不馬虎。⁣⭐️晚市套餐每個月轉一次⭐️只收

▫️上小食前店員先送來上一壼大麥甘草茶。

▫️前菜小食四款
▪️柚子醋漬蓮藕