2021-10-20 26 瀏覽
平時行街去得最多就係朗豪坊商場,原來隔離都有一棟大廈全部都係食肆叫朗晴坊🌞。每一層都有唔同嘅食物,而今日就同友人試吓樓上嘅一間西餐❤️ 一入到去見到裏面都係綠色好似叢林嘅佈置🍃有種城市中嘅綠洲感覺🌱我哋兩個人去叫咗2個dinner set 價錢大約百幾蚊包左沙律餐湯飲品,性價比都幾高👍首先店員好快手就來走個餐湯同埋沙律沙律菜汁酸酸地幾開胃🥗餐湯就係橙色嘅蕃茄湯旁邊仲塊項熱咗多士,浸埋啲湯食味道啱啱好☺️烤龍蝦明太子櫻花蝦伴烏冬🦞🦞平時食開明太子意粉第一次明太子食撈烏冬感覺都幾特別,烏冬感覺煙銀彈牙,明太子嘅份量都好較多夠晒足料!鍾意食明太子嘅人千祈唔好錯過。主角龍蝦🦞都非常吸引,一上枱嗰刻嗰種燒烤嘅味道完全係格住口罩都聞到😍😍龍蝦嘅肉都算彈牙,不過味道就唔算太出,要靠旁邊嘅明太子汁調味。用$138嘅價錢食呢個質素嘅龍蝦簡直係物超所值👍北海道帶子牛油果忌廉意大利粉🥑🥑呢樣餸望落去個賣相本身唔太大期望,因為個意粉汁顏色望落去比較淺色,感覺好似冇乜味。但食落去原來係另一回事🥳,當將牛油果撈埋落去之後,意粉嘅口感即時變得creamy好多,仲有啲三色椒撈埋落啲意粉度,朋友嘅感覺話有啲似Pizza🤣。

我哋兩個人去叫咗2個dinner set
價錢大約百幾蚊包左沙律餐湯飲品,性價比都幾高👍

首先店員好快手就來走個餐湯同埋沙律

烤龍蝦明太子櫻花蝦伴烏冬🦞🦞

北海道帶子牛油果忌廉意大利粉🥑🥑
呢樣餸望落去個賣相本身唔太大期望,因為個意粉汁顏色望落去比較淺色,感覺好似冇乜味。但食落去原來係另一回事🥳,當將牛油果撈埋落去之後,意粉嘅口感即時變得creamy好多,仲有啲三色椒撈埋落啲意粉度,朋友嘅感覺話有啲似Pizza🤣。另外帶子都有兩大粒!咬落去個感覺夠鮮甜,一啲都唔鞋👍

除咗兩個主菜我哋仲嗌多咗一個小食
吉列蝦蜜糖芥末雞翼🐥🐥
本身+$42 有個mozzarella cheese 條🧀 同2隻雞翼🐥🐥但佢因為冇哂芝士條所以轉咗做吉列蝦有啲可惜🦐🦐不過吉列蝦都夠新鮮熱辣辣feel到係即刻炸起嘅有誠意。而雞翼就有2大隻,都係熱辣辣脆卜卜嘅,上面有啲蜜糖芥末醬,食落去冇咁熱氣🔥雞肉肉質食得出用咗孜然粉醃過,夠哂野味😋

最後兩個人埋單都係食咗$300左右,呢個價錢CP值非常高,會再幫襯🔥
  • 烤龍蝦明太子乾拌櫻花蝦烏冬