2023-10-19
呢間位於荃灣西嘅嘅日本居酒屋,喺香港好多地方都有分店,地方雖然唔係太大,但係座位足夠同埋坐得幾舒服!廚房係開放式,顧客可以選擇坐吧枱,欣賞廚師鐵板燒廚藝!食物質素不俗!整體感覺都幾chill🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🍑 桃味梳打$48有清新果香,口感清爽,微甜,喝下去清新不假!🦀️蟹盛御好燒$158餐廳招牌菜,好打卡!令人饞涎欲滴:大阪燒上鋪上一層厚厚的蟹膏、仲有蟹籽、蟹肉等等、搭配燒烤的香氣、絕對香氣四溢,如果你鍾意食蟹千祈唔好錯過!🦐唐揚甘蝦$88本身以為得兩三隻,點知上台一大盆,真心有驚喜!雖然唔係超級大隻,但係我自己幾鍾意細細隻爽脆口感,外酥內嫩,佐酒一流!🐷伊比利亞豬$98來自西班牙的豬品種,以日式鐵板燒的方式烹調,別有一番風味!濃郁的肉味、加上豬肉質鮮嫩,令人暫時忘卻卡路里,盡情享用!🐔豆芽韭菜花炒砂肝筋$78以豆芽、韭菜和砂肝筋(即雞肝)為快炒而成。豆芽和韭菜有清爽的口感,而砂肝筋味道突出,為整道菜增添嚼勁同埋豐富肉味!🍫 朱古力炸彈(4件)$48朱古力外殼包裹著濃郁、熱辣辣朱古力內餡。不會太甜太膩,食得出十分有心思!
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🍑 桃味梳打$48
有清新果香,口感清爽,微甜,喝下去清新不假!
🦀️蟹盛御好燒$158
🦐唐揚甘蝦$88