2022-04-27
好耐都冇食omakase喇~一直都想補返3月嘅結婚周年紀念,終於等到開返晚市去食lu🤩見到呢間omakase做緊第2位半價優惠,好抵!CP值夠晒高🍣😋✨前菜 - 沖繩水雲,螢光魷魚,紅酒蕎頭做開場,酸酸甜甜,好開胃✨鲂鮄魚薄切 - 配搭柚子醋,咸香味出晒泥,個碟仲好靚😂✨鮫鰈3食 - 卷海膽,火灸鰈魚裙邊,wasabi漬,一次過享受3款唔同嘅口感😍✨北海道紋甲魷魚 - 師傳幫我地切絲上,更易入口,又滑又爽✨北海道活北寄貝 & 火炙裙邊 - 第一次食活北寄貝,勁新鮮✨岩手珍蠔 - 真係有我手掌咁大隻,搭埋自家製jelly, 蠔嘅鮮味更出✨煙燻深海池魚皇沙律 - Story有片😂 好香煙燻味好正✨磯煮鮑魚 - 質感剛剛好,唔會太軟或太韌✨目張魚壽司(季節限定) - 配左d辣蘿蔔蓉,口感好爽口✨北海道帆立貝 - 帆立貝係我至愛,加左少少檸檬汁同竹炭鹽,聽聞有保健功效😻✨赤目魚壽司 - 油脂夠重,肉質好滑✨三重縣中拖壽司 - 配左京葱絲沖淡油膩感,真係有入口即溶嘅感覺🤤✨大拖壽司 - 師牌特登灸燒過個尾部根位,增添口感,油脂滿滿👍✨三文魚籽海膽杯 - 三文魚籽用左酒+醬油醃製,海膽夠新鮮,好
✨鲂鮄魚薄切 - 配搭柚子醋,咸香味出晒泥,個碟仲好靚😂
✨北海道紋甲魷魚 - 師傳幫我地切絲上,更易入口,又滑又爽
✨煙燻深海池魚皇沙律 - Story有片😂 好香煙燻味好正
✨磯煮鮑魚 - 質感剛剛好,唔會太軟或太韌
✨目張魚壽司(季節限定) - 配左d辣蘿蔔蓉,口感好爽口
✨赤目魚壽司 - 油脂夠重,肉質好滑
✨三文魚籽海膽杯 - 三文魚籽用左酒+醬油醃製,海膽夠新鮮,好出息!
✨甘鯛立鱗燒 - 呢個又係有驚喜,燒到外皮同鱗勁脆,但可以保持到肉質嫩,正!伴碟嘅炸河蟹都係極品
✨湯 - 係鮮甜魚湯,清清地,好啱食完壽司飲
✨甜品 - cheesecake都係我鐘意嘅,完美嘅句號。