2023-02-27 52 瀏覽
同朋友去觀塘整完手作仔,見到冠力工業大廈有間西餐廳叫《i kitchen》,《i kitchen》位於大廈的2樓1號舖,我哋叫左4道菜share呢食。意大利火腿伴溫室皺皮瓜🥓🍈清甜多汁的皺皮瓜上面舖滿咸香十足的火腿,皺皮瓜口感清爽配上火腿煙靭的口感,好amazing!仲有新鮮的沙律菜配上黑醋汁好清新呀!醬燒美國豬仔骨🐷好大塊的燒豬仔骨,焦香的外皮入面係肉和肉汁的混合體,咬落去豬仔骨的油脂香味係口散發出嚟,肉質非常有口感!香脆魷魚圈🦑金黃色的魷魚圈,外層香脆可口,裏面煙靭彈口,口感好大對比,但令人食到停唔到口。上面灑左啲香草🌿,味道好豐富,配上泰式甜辣醬,更加惹味。伴碟仲有新鮮沙律菜,好食又可以補充纖維。龍蝦🦞海鮮🐙意大利粉超豐富的龍蝦🦞海鮮🦀🐙意大利粉,有龍蝦,蟹,墨魚,帶子和青口,真係超正!意粉充滿蒜蓉🧄和芝士🧀,極之惹味!
意大利火腿伴溫室皺皮瓜🥓🍈
醬燒美國豬仔骨🐷