2020-05-05
星期六都真係要搵地方放鬆下,今日要過黎 SOGO 買D野,順便搵下有咩高質既地方。諗住係附近食個日本野開心下 (冇得飛 ... 唔係唔搵呀) !! 見到呢間新開冇幾耐,一於試下佢 !!我地黎到小貓3幾隻,呢個疫情既影響都幾大,希望唔會伏 !!! 睇佢門面都幾靚,我地安排座 OMAKASE 位,可以睇下師傅整咩。唔錯 ~我地每人叫左樣野食,好期待 !!! 因為睇佢 MENU 都真係高質,午餐竟然有喜之次 ~~ 會唔會太過份 !! 哈哈 ~~先黎左前菜先,同隻佬既係一樣,有一個前菜同小食,一個茶碗蒸,一個沙律,份量都唔細。個醋水雲好開胃,另一個係帆立貝群邊,呢個好好咬,越咬味道越出,正 !! 沙律菜好新鮮,配個沙律汁都好開胃 !! 茶碗蒸好滑,有足夠既蛋味,入面用料豐富 !! 仲有個麵豉湯跟飯黎 ~ 我叫既黎喇 ~~ YEAH !!!!! 我最愛既鰻重 (即係鰻魚飯) ~~ 原條呀 !! 份量都好夠,但飯量可以多D,個汁太好味,飯唔夠食 !! 哈哈 ~~ 鰻魚有入口即溶既感覺,好味 !! 皮燒到好香配埋個鰻魚汁都真係多多飯都唔夠 !!再黎就係北海丼,入面用料極求豐富,我叫隻佬要留番D俾我食
再黎就係北海丼,入面用料極求豐富,我叫隻佬要留番D俾我食,哈哈 !! 牡丹蝦大隻到呢,勁爽甜呀 !! 個底仲有堆海膽添 ~~ 呢個價錢會唔會太抵呀 !! 海起碼有六款,我都唔太記得有咩,但有個油甘魚我覺得係入口即溶,好幸福既感覺 ! 其他材料都好鮮甜。