2021-09-26
👨🏻🍳食物: 湯底: 本身包鴦鍋, +$30 加左出色的特濃龍蝦湯,湯頭好濃, 記得落食物前飲啖湯先,美中不足是之後加湯用滾水, 愈溝愈淡。 主打牛肉: 第一轉俾左所有牛&豬你試左先,分別有: M8-M9 和牛, 牛白肉,安格斯牛小排、牛肩胛、加拿大豬柳; 每款有6-9片, 分量十足。 個人比較M8-9和牛同牛肩胛、 因為油脂比較少, 和牛淋D同牛味濃D。 海鮮:每位都跟時令海鮮盤 (鮑魚/蟶子/蚌/蜆/扇貝) + 海膽板 (不可任食) 但勝在新鮮, 彈牙, 不過蜆有少少沙。其他配菜, 飲物, 雪糕要自己出去拎。 款式好多, 有少見的羽衣甘蘭, 日式咖哩飯😅, 飲品都有黑/白啤, 自家制涼茶, 韓式罐裝飲品。🏙環境:山林道大廈樓上鋪比較隱蔽, 入到去地方, 枱都夠大張, 唔會特別細張。🤵🏻服務:收碟收得密, 亦主動問我地加唔加肉。💰價錢:有2種選擇; 牛小排日式火鍋放題約$230-$240/位;M8-9 和牛日式火鍋放題約$280/位😋抵食: $300 內任食火鍋, 物超所值。 食材新鮮, 加埋海鮮, 真心抵!
🤵🏻服務:收碟收得密, 亦主動問我地加唔加肉。