2021-10-07 573 瀏覽
今日又黎到銅鑼灣後街搵食試下想試好耐嘅牛角包窩夫呢款甜品都開始漸漸興起喺小食店同餐廳都會發現一入到餐廳已經不其然俾佢一幅大大嘅裝飾牆所吸引雖然本身唔係特別喜歡bearbrick但見到有咁多唔同款都忍唔住每一隻都慢慢欣賞下見到每款都神還原但又不失bearbrick本身嘅feature就覺得好正!感謝店主無私同大家分享佢嘅心頭好!餐廳有個酒吧位可以俾人飲下野傾下計仲有多款手工啤添!不過我就覺得mocktail更吸引喇!揀左一杯Falling 一杯NightcoreFalling係比較清新嘅口味檸檬梳打加荔枝肉唔會太酸上面嘅黃色心心確實畫龍點睛💛Nightcore就係甜甜之選士多啤梨奶昔Al forno mini crab cake with garlic aioli我地叫左蟹餅做前菜蟹餅好酥脆!做前菜好開胃!Carbonara Spagetti with poached egg意粉al dente 醬汁奶滑加上流心蛋~Wowow食肉獸呢個pizza 二人份剛剛好唔會多又唔會太細批邊唔會太薄有咬口饀料有齊蕃茄芝士辣肉腸好滿足!Tiraberry到主角出場!甜食嘅Croffle佢切落去唔似窩夫
今日又黎到銅鑼灣後街搵食
試下想試好耐嘅牛角包窩夫
呢款甜品都開始漸漸興起
喺小食店同餐廳都會發現

一入到餐廳已經不其然俾佢一幅大大嘅裝飾牆所吸引
雖然本身唔係特別喜歡bearbrick
但見到有咁多唔同款
都忍唔住每一隻都慢慢欣賞下
感謝店主無私同大家分享佢嘅心頭好!

餐廳有個酒吧位
可以俾人飲下野傾下計
仲有多款手工啤添!
不過我就覺得mocktail更吸引喇!
揀左一杯Falling 一杯Nightcore

入口有種果味大爆發嘅感覺
好正!
佢本身唔會好甜
另外仲配上咖啡酒
可以添加另一種香濃風味~
食晒正餐再食都清到碟!

呢餐食得好開心~
食到正甜品個人將一個星期嘅工作苦悶都一掃而空!
2021-09-28
Falling