2021-05-06
西營盤大熱cafe,有大玻璃自然光,加埋橙白配色,俾人明亮活潑的感覺。好期待咁入去,但我又要慨嘆土地供應問題嚴重😔 得梯級坐位,10個人內就會full house🥲 太多人就真係坐得唔太舒服,又怕阻住其他人🥲建議一定要平日嚟😟可惜打卡位都縮水得一個,就係個相架擺設,用線畫勾勒左人臉表情,match 返簡約風嘅設置~𝙁𝙤𝙤𝙙原來前排係宮崎縣嘅桔完熟期!於是有左Miyazaki tama tama kumquat 🍊唔好睇少啲桔,人地有名叫tama tama架🤪🧇Croffle $138如題就係將croissant 壓成waffle,比waffle 更鬆化😍1 set 有齊兩款:🥑Smashed avocado 牛油果襯原粒桔子🍊,配搭又幾新鮮,牛油果香得黎又唔太甜🤤🍋Lemon meringue 相對黎講會甜少少,但果香濃,一啲都唔輸蝕唔知係咪match返間鋪細嘅特點,啲野食一樣細得驚人🤡,croffle 得bite size,咁就食左陣風,每隻捲走$60幾蚊😶而個肚仲係好空虛🤭心諗喺Gontran Cherrier,咁嘅價錢已經買到2大隻🙊(雖然係唔同,但都係有啲貴嘛)講就咁講,但又幾
𝙁𝙤𝙤𝙙
🧇Croffle $138
1 set 有齊兩款:
🥑Smashed avocado
牛油果襯原粒桔子🍊,配搭又幾新鮮,牛油果香得黎又唔太甜🤤
🍋Lemon meringue
相對黎講會甜少少,但果香濃,一啲都唔輸蝕
講就咁講,但又幾抵買一次嘅~始終真係好食嘅
𝘿𝙧𝙞𝙣𝙠𝙨
🍊Sparkling kumquat soda $45
好似柚子蜜concept嘅soda,一樣有原粒桔子,酸酸甜甜,但整體成杯偏淡,我即使搞勻左,都要飲到底先叫搵得返啲甜味
打卡係幾靚嘅,但位實在太少,野食都見做見識過嘅前題下,我就未必再去第二次啦~
𝙋𝙝𝙤𝙩𝙤 𝙨𝙥𝙤𝙩
相架位