2020-10-27
其實我冇認真睇過到底皇冠酒店係四星定五星酒店,如果當佢一間四星酒店房間同服務都係OK嘅,如果係一間五星酒店我就真係覺得麻麻了。Anyway,同閨蜜渡過左一個愉快嘅晚上,瞓醒覺就落去食埋個早餐先。由於酒店價錢相宜,唔係豪華酒店,自助餐嘅選擇唔係名貴,但都叫應有盡有。麵包、點心、粥、麵檔、蛋檔、西式早餐、果汁、水果、即磨咖啡、凍熱咖啡茶,算係豐富。我冇食過麵同粥,但朋友都話覺得OK。西式早餐算係唔錯,仲有原條即切嘅紐倫堡腸。煙肉都有脆同唔脆兩款選擇。蛋檔方面正常嘅奄列、炒蛋、靸蛋、水波蛋、太陽蛋都有。呢度起碼係一個full service kitchen,比起上次去海景嘉福酒店要喺宴會廳食早餐,呢度其實唔錯。如果週末入住呢度真係會好多人,所以早餐佢哋都會提供外賣盒俾你拎上房食減少人流,不過都係果句,唔環保囉。
我冇食過麵同粥,但朋友都話覺得OK。