2017-05-26
一早已經聽過蒸氣鍋, 之前都有同事升職請食過, 今次久別重逢, 約jor個大同去食lei間以草帽為特色ge蒸氣鍋餐廳。今次去旺角女人街分店, 位置非常方便, 就近柏裕中心嗰邊ge女人街。食蒸氣ge記得上一層ar。潮福ge蒸氣鍋依家係任食套餐, 海鮮就冇得encore, 右邊ge就可以任叫!!! 啤酒, 汽水, 韓國飲品同竹蔗水都係任飲, 抵玩。潮福招牌草帽, 好cute cute, 好似農夫帶嗰d。出面仲有醬料櫃, 選擇多多, 有大路ge蔥蒜芫荽等等, 包保有一款你鍾意。xo醬味道唔錯ga, 而且仲有花椒油, 正ar!!!首先每人半隻乳鴿, 炸到皮脆肉嫩, 香噴噴。每人一盅燉湯, 我就揀左螺肉lei個, 清清地, 幾有味, 唔錯。海鮮種類都好豐富ar。有貝殼拼盤, 今日食左花甲, 青口同大蜆, 新鮮好味, 爽口彈牙, 乾淨冇沙!!! 自選jor北韓鮮鮑魚, 帶子, 桶蠔同蟶子皇。侍應姐姐會每樣分開蒸, 好專業, set埋timer!!! 一響就過黎夾俾我地食!!! 每樣海鮮都好正, 又新鮮又甜美, 蒜蓉粉絲整, 好惹味!!! Lei兜就係尚在生ge貝殼拼盤!!!睇下蟶子皇, 大大隻,
潮福招牌草帽, 好cute cute, 好似農夫帶嗰d。
首先每人半隻乳鴿, 炸到皮脆肉嫩, 香噴噴。
Lei兜就係尚在生ge貝殼拼盤!!!
睇下蟶子皇, 大大隻, 肉質鮮甜, 彈牙, 冇沙, 肉厚!!! 粉絲索哂蒜蓉味, 簡直一流ar!
刺身同龍蝦二選一, 當然揀龍蝦la!!! 半邊開邊蒜蓉蒸, 聞落香噴噴, 食落爽彈, 肉肥美, 食唔停口ar!!!
車輪轉食完海鮮後, 到任點任食系列la!!! 內容都幾豐富, 有雞, 牛肉片, 牛肉粒, 蔬菜, 手打丸等等任食。手打丸必食蝦丸, 大大粒, 蝦味濃郁, 彈牙, 仲食到有蝦肉tim!!! Encore左2粒tim!! 牛肉片都唔錯, 蒸到啱啱好, 油脂唔錯, 牛肉味濃! 馬拉糕又一推介, 糕鬆軟而且甜味剛剛好。
食完侍應姐姐幫你拎起塊架, 南瓜排骨粥份量好多, 食jor 3碗先食完!!! 粥都鮮甜, 飽到上心口都要食!
食完休息下, 仲拎埋西瓜出黎, 真的投降了!!! 同大同吹水之後先食到!!!
經理同侍應服務好好, 全程都幫你蒸, 完全唔洗自己落手!!! 佢地仲會留意我地進食速度, 食得慢, 會唔蒸住! 服務貼心。