2020-11-25
突然好想食韓國野,上Openrice搵到呢間好啱打卡嘅Cafe,就即刻Book位。餐廳有得揀坐室外定室內,我地就揀左室內坐無咁熱,而且佢地嘅佈置都好得意☁️☁️見到個餐牌,好多野都想嗌黎試下所以都叫左幾多野食,分別有:1️⃣ 小食大拼盤叫呢個拼盤就可以咩都試啲啦😁入面有餃子,炸蝦球,炸雞,豬腩肉,炸甜薯條同埋沙律。炸雞個汁辣辣地,唔會炸得好乾,Juicy嘅甜薯條都幾多,香脆唔會好油但係個豬腩肉就麻麻啦,好淡無味嘅😶2️⃣泡菜蕃茄忌廉芝士烏冬配煎三文魚三文魚煎得好香,唔會好嚡,幾多泡菜,但係就唔係好食到番茄嘅味道3️⃣ 烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯呢個好可愛嘅火山飯....佢外面灰色嗰啲係蛋白嚟嘅, 上邊嘅熔岩就係蛋黃,入面就係主角鰻魚飯。 食落甜甜地,鰻魚都幾大粒都幾足料,而飯嘅口感有啲似糯米飯4️⃣ 熱朱古力奶烤自家制棉花糖棉花糖燒到好靚,高高嘅,甜甜地,夾埋朱古力奶,正呀5️⃣ Oreo 芝士奶蓋好濃嘅Oreo味,而且芝士奶蓋好厚好好味6️⃣ 韓國米酒意式芝士蛋糕呢個Tiramisu佢同平時嘅有啲唔同,佢用咗米酒,手指餅浸滿米酒,啲Cream幾滑唔會好甜,係幾好味嘅最後埋單每人$250,lunch黎講都幾貴,但係啱
見到個餐牌,好多野都想嗌黎試下所以都叫左幾多野食,分別有:
1️⃣ 小食大拼盤
2️⃣泡菜蕃茄忌廉芝士烏冬配煎三文魚
3️⃣ 烏卒卒火山鰻魚櫻花蝦飯
4️⃣ 熱朱古力奶烤自家制棉花糖
棉花糖燒到好靚,高高嘅,甜甜地,夾埋朱古力奶,正呀
5️⃣ Oreo 芝士奶蓋
好濃嘅Oreo味,而且芝士奶蓋好厚好好味
6️⃣ 韓國米酒意式芝士蛋糕
最後埋單每人$250,lunch黎講都幾貴,但係啱晒啲人黎打卡