2018-06-10
今晚黎左呢間幾正既米芝連餐廳,環境好chill~未上starter 前 先有面包, 明顯有烘熱過, 配埋香草醬唔錯starter parma ham 都幾別出心裁, 好少可會佈置到一座山咁, 外面parma ham 圍住入面係哈蜜瓜用上 truffle honey 作點綴味道有驚喜, 第一次試呢個配搭主菜要左pork ribs, waiter好細心,比左好多濕紙巾, 因為食呢個可能會比較麻煩個汁好rich得黎又唔會太greasy. 美中不足係肉既份量比較少 另一個主菜係慢煮三文魚, slow-cooked 需要多d時間. 第1次試slow-cooked, 原來係入口即溶, 同平時食煎既感覺大不同! sauce 入面有fregola 幾有咬口, 令成個dish有更有層次既 texture. Crab meat份量都比想像中多!Side dish加左炸薯角,份量好多,配truffle mayo好好味!drink 要左Mocktail ge sweet life, apple juice 同cranberry 好夾, 唔會太甜, 感覺好chill
今晚黎左呢間幾正既米芝連餐廳,環境好chill~