2024-04-30 237 瀏覽
Friday night 梗係要同friend chill吓今次比我哋發掘到中環呢間酒吧😍佢係正LKF中心地段 占地兩層樓第一層係比較美國PARTY暗黑調既室內lounge位置樓上分左室內Bar (裝修走高檔路線) 同埋熱帶風既室外位置簡直係要咩有咩 啱哂我同朋友瘋狂打卡📸🤭不得不稱讚呢度既service雖然地方好大 但真係每隔十分鐘就會有職員黎問你有冇需要d咩 好貼心!呢度嘅cocktail杯杯都好有心思就算係classic嘅都同出面飲到嘅好唔同😲Signature Cocktail - Flower Drum Song $128 👍Peach & Jasmine Soda, Elderflower, Cucumber, Dry Vermouth, Copenhagen Distillery Dill Anise Aquavit朋友既選擇 好清新既一杯cocktail 類似Mojito既昇華版甜甜哋超易入口 好岩女士們😍朋友仲擔心自己唔飲得浪費左但佢飲下飲下就飲曬Classic Cocktail - Bali Bali $148 👍Pineapple, Orange Lime, Pa
今次比我哋發掘到中環呢間酒吧😍

就算係classic嘅都同出面飲到嘅好唔同😲

甜甜哋超易入口 好岩女士們😍
朋友仲擔心自己唔飲得浪費左
但佢飲下飲下就飲曬

Pineapple, Orange Lime, Passionfruit, Falernum, Gin Cognac, Rums
叫咗另一杯又係我好鍾意
一黎到差d以為上左杯Mango Slushie 鮮黃色好吸引
但唔需要擔心 裡面有Gin & Rum一樣有料到
酒味同甜味個balance拿捏得岩岩好
(其實仲係職員推介比較strong既cocktail添!)

Free shot
臨走時老闆仲每人送咗shot Tequila比我地
唔記得寫低係咩牌子(已經wingwing地了~~
但記得Aftertaste好有花香味 好正!
同佢地傾落發現原來呢間酒吧都已經開業兩年! (等我仲以為係新開..
你地都快d試下啦~~