2019-10-13
之前成日黎。岩岩開張時。d姐姐態度好好。我都周圍同人講好食。後來見蘋果報導都替你地開心。不過湯好咸。一直叫走汁唔好甘咸都照做到。今次黎照舊甘講。姐姐好大聲話無汁走咩汁啊。牛骨湯黎。一係清湯。我話d湯好咸。一直都甘講。之前你地都照做到。點知佢個樣臭到。驚死人唔知發生咩事甘。好大聲再重複。搞到成店客人係甘望住。我話你新黎架? 之前都知點做。依家話無汁?佢就繼續大聲甘頂你講既野(自己當時竟然無諗到走。好傻豬)麵到左。個色水好深。我問呢個清湯?定金錢肚本身d汁黎? 老細話清湯係甘。唔信入黎廚房睇。清湯同清水唔同。我唔識你地廚房野。點解之前你知點做。依家唔知點做。之前我甘講。你又識比清水湯底我既?唔止一次喎。其實我講錯或唔明我講乜。洗唔洗甘大聲甘惡。個樣甘臭。我知你地依家生意好。唔憂做。洗唔洗甘趕客。以前就笑口噬噬。做起左個頭就甘既態度。明既。無謂比幾十蚊買難受。而你地為左賺幾十蚊又甘臭串啦。以後都唔會再黎。最後搞到頂住食唔落。