2004-07-20 1 瀏覽
2個人食晚飯,嗌左醬爆沙魚丸米線,香酥肉米線,加豆漿2枝同埋尤魚酥..米線: 食米線最緊要米線同個湯底好,但呢到d米線好似意粉咁粗,d湯底話就話清湯,但都唔駛清到無乜味,好似水溝雞粉咁...食左一啖,已經知,唉,入錯舖!沙魚丸米線$26: 我其實都唔知沙魚丸係乜,因為又唔係呢個「鯊」,咁即係乜野呢?食落咪好似白色魚蛋包住d肉醬之類0既野.唔算好特別!香酥肉米線$24: 一般炸(雞?)肉,炸到香一香脆一脆,炸皮多過肉咁囉.枝裝豆漿$6: 因為跟米線嗌,所以只加6蚊就有一枝,好純0既豆漿, 0岩鐘意唔甜口味0既朋友,個人認為唔錯.尤魚酥$22 :好香口,有尤魚味,不過就好油好油,加上$22一碟,份量少過街頭10蚊一包0既尤魚酥,唔係咁底囉.本來嗌左小食(牛展)一碟,我地估係落漏左單,不過我地見d野都唔係咁好食,都費事再嗌番,慳番廿幾蚊都好..!