2024-07-17
今日去將中商場嘅大茶反食車仔麵,竟然食到一肚氣。話說我今日係食見慣世麵,即係以下照片嘅餐牌介紹。當時我點咗這個餐,職員主動問我食乜野麵種,妳問得我要乜麵種,係咪代表係包米粉、米線、油麵或者淮山麵等。我聽完職員介紹後,我就選擇要准山麵。當時職員表示沒有問題。即時下單!我另外落咗二只滷水蛋,知道要加$16。但當我見到職員遞給我的賑單一看,馬上嚇了一跳。原來這款見慣世麵。$72的收費是只包餸的。所有麵底均要加錢,而我選擇的淮山麵是要另外加$19。凍飲再加$3。前前後後總共埋單要$110。但是職員並沒有說明麵底要加錢,亦沒有講清楚加淮山麵要另外俾多$19。所以我覺得佢有隱瞞成份。同負責人講佢話不嬲見慣世麵就只得餸的。並唔覺得職員唔講唔解釋係有問題。到職員奉上“見慣世麵”,亦到俾佢嘅餸嘅份量嚇親。每一款餸只係得一件,其中貢丸應該有二粒,但只係俾得一粒,負責人話圖片只供參考,俾一粒係正常喎。各位比較下間餐廳嘅介紹圖片先。我個碗差唔多只係有麵底,同埋幾舊餸,但就要收過百蚊,這是什麼的道理。實在太嬲啦。我想一定無下次!當我埋單想走人嘅時候,負責人仲繼續嗌飛,似暗示自己唔休做。我覺得今餐完全係唔合理。好
話說我今日係食見慣世麵,即係以下照片嘅餐牌介紹。
到職員奉上“見慣世麵”,亦到俾佢嘅餸嘅份量嚇親。
當我埋單想走人嘅時候,負責人仲繼續嗌飛,似暗示自己唔休做。我覺得今餐完全係唔合理。好似俾咗錢仲要俾氣受之餘,仲感覺佢擺明呃人咁。大佬!我唔係行乞㗎!