2008-12-24
專登由牛頭角搭地鐵去筲箕灣安利食牛腩魚片撈粗麵,去到剛好一點左右,我地一行三人係正門想入去之際,有個哥仔問幾位,叫我地去後巷排隊,原來企正門口d人係等緊外賣的,之前睇過食評,如要等位大約十分鐘,等了十五分鐘有位了,不過坐得幾迫,七八個人一張枱,食得幾辛苦呀!睇電視又話牛腩有幾種?但我問d火計有什麼腩,他只答切腩,3個人叫了兩碗切腩撈粗,成條魚片厚切,同埋本人一定會試奶茶,叫了茶走、西多(都係睇完食評話好食才叫)、一碟魚皮。D麵幾好食,吾會淋,牛腩都好淋,雖然望落好似好瘦,魚片一條大約有七舊,不是什麼特別好食,尤其是西多,講到幾好味,不外如是,好彩都都是茶水師傳即刻整,算熱, OK啦!奶茶吾澀口,都算飲得過,不過吾係最好個隻,總算試過,吾會專登再來食了