2021-06-22
Father's day dinner爸爸最愛生蠔以前會揀自助餐任食到夠(我爸可以一個人食30隻呀🤦🏻♀️)而家反而覺得食d 有質素既蠔先係開心朋友介紹呢間蠔吧由於分時段 於是揀左8~10pm店面比想像中細左d蠔menu有好多款不過唔關我地事因為我地只係睇買一送一個6款😂爸爸偏愛creamy 或 爽口既蠔店員介紹左3款法國蠔:#JuliaMauger#FleurDesEaux (水中花)#Josephine3款都係啖啖肉!水中花海水味最重,Julia Mauger 少少海水味 ,大大隻~Josephine 最淡味但最滑,我地最中意呢款!於是不停repeat, 最後3個人食左3打蠔😂跟住先食正餐😂輕煎北海道帶子好香 帶子好軟熟好好食 不過有d 貴🙈白酒抄活蜆好鮮甜!個酒味亦岩岩好。正!西班牙黑毛豬扒好好食呀!肉質好正😍薯仔又香煎 好好食海膽蟹肉意粉食左3打蠔之後發現呢個份量唔多唔少岩岩好😂個汁都係有海膽但爸爸嫌面頭d 海膽唔夠多😂我地食個陣已經凍左少少(因為掛住食豬扒😂)如果趁熱食應該更加好味甜品叫左pear tarte 好大份 4個人食都夠lol熱熱的酥皮包住啤梨 面頭有d 焦糖好飽加
爸爸最愛生蠔
以前會揀自助餐任食到夠(我爸可以一個人食30隻呀🤦🏻♀️)
而家反而覺得食d 有質素既蠔先係開心
因為我地只係睇買一送一個6款😂
爸爸偏愛creamy 或 爽口既蠔
店員介紹左3款法國蠔:
#JuliaMauger
#FleurDesEaux (水中花)
#Josephine
Josephine 最淡味但最滑,我地最中意呢款!
於是不停repeat, 最後3個人食左3打蠔😂
跟住先食正餐😂
輕煎北海道帶子
好香 帶子好軟熟好好食 不過有d 貴🙈
白酒抄活蜆
好鮮甜!個酒味亦岩岩好。正!
西班牙黑毛豬扒
好好食呀!肉質好正😍