2019-07-13 1379 瀏覽
D2 place二期比較多貴餐廳,比較少去一期,所以今次去一期睇下有咩食。早排係Openrice見到有呢間日本餐廳,所以諗住嚟試吓。本身以為同一般日本便當無咩分別,仲可以買便當外賣,點知堂食又幾好味。餐廳環境比較開揚,啲枱櫈都係開放式。-溫泉蛋鰻魚飯見到有吉列豬扒飯都幾吸引,但係驚熱氣,所以都係揀返鰻魚飯。碗飯一上枱個陣好熱辣辣,特別之處係,鰻魚唔係原條咁上,而係切成碎粒。仲有一隻溫泉蛋,做到流心嘅狀態。最正係溫泉蛋口感偏涼,但鰻魚飯好熱, 一溫一涼加埋個口感好特別。鰻魚粒同醬汁啱啱好,送晒成碗飯都無問題。整體都令我覺得好驚喜,可惜大部分鰻魚粒有骨,如果可以改善呢樣野就完美啦。-車仔綠茶跟餐可以揀湯或者茶,當日我就揀咗熱茶。後來同事講我先知道車仔綠茶都唔係平嘅貨色,原來佢哋嘅用茶都幾講究,但係個人認為茶味偏淡,冇乜綠茶香。
早排係Openrice見到有呢間日本餐廳,所以諗住嚟試吓。

餐廳環境比較開揚,啲枱櫈都係開放式。

-溫泉蛋鰻魚飯

見到有吉列豬扒飯都幾吸引,但係驚熱氣,所以都係揀返鰻魚飯。
溫泉蛋鰻魚飯

仲有一隻溫泉蛋,做到流心嘅狀態。
鰻魚粒同醬汁啱啱好,送晒成碗飯都無問題。

-車仔綠茶
跟餐可以揀湯或者茶,當日我就揀咗熱茶。
2019-07-08
溫泉蛋鰻魚飯