2021-10-15 77 瀏覽
今個假期去咗D2 place嘅主集行下😚行到有小小累就去咗龍島坐低,食咗幾件朱古力同飲左杯茶❤️見到佢哋有個迷你size嘅朱古力拼盤,我哋再叫左杯推薦嘅凍S.O.C,仲叫左個比較特別嘅茶!Single-Origin chocolate Flight $118一入去見到display已經心郁郁想食,因為有齊曬4款CACAO經典嘅朱古力甜品,分別有朱古力奶凍、烤綿花糖朱古力撻、朱古力泡芙和朱古力撻🍫四款都係用不同產地的可可制成!每款嘅朱古力味都好濃郁,迷你size都已經好夠食❤️‍🔥Iced S.O.C $55龍島嘅CACAO Artistry, 今次就揀咗杯凍的,用咗馬達加斯加朱古力再加鮮奶混合而成,原本覺得凍飲會冇咁濃味,點知吾會,凍飲嘅朱古力奶都依然香濃,頂頭仲有好多黑朱古力粹條❤️🥰Choco Mint Truffle • South Africa Red Tea $65/pot 諗到一次過食咁多朱古力會膩,就點左壺熱茶。見到佢個薄荷松露朱古力加南非紅茶☕️好特別就試下,個朱古力南非紅茶聞落去好香薄荷朱古力味,但係飲落嘅時候就會有淡淡的黑松露味同埋南非紅茶嘅味道!覺得鍾意飲茶又鍾意朱古力嘅

Iced S.O.C $55

諗到一次過食咁多朱古力會膩,就點左壺熱茶。見到佢個薄荷松露朱古力加南非紅茶☕️好特別就試下,個朱古力南非紅茶聞落去好香薄荷朱古力味,但係飲落嘅時候就會有淡淡的黑松露味同埋南非紅茶嘅味道!覺得鍾意飲茶又鍾意朱古力嘅朋友都可以試吓👍🏻真係非常有驚喜‼️

• S.O.C.
  • Choco  mint  truffle  South Africa  red  tea