2024-12-16
同朋友約定一個月一次嘅飯局 佢揀左間好正嘅餐廳 食完真係好有驚喜 想同大家分享🥰780/person 另加一北海道帶子烏冬配魚子醬及髮菜柚子醋啫喱呢個前菜已經好好食 帶子好新鮮 髮菜加柚子醋好清新 好開胃花膠配泰式酪乳紅油醬一試第一啖 我同個friend大家望左大家一眼 估唔到傳統嘅花膠配泰式醬係咁夾 完全唔似食緊花膠 花膠炆得好腍 好厚好大塊😋另外個醬似係麻辣嘅汁 辣辣地幾好食烤栗子湯配洋肚菌好重栗子味 記得係用栗子蓉整嘅湯 一大舊洋肚菌係面 (1) 臘腸卡邦尼手工意粉 (朋友點)傳統臘腸配西式卡邦尼 一開始會驚臘腸味會蓋過卡邦尼 點知臘腸係呢碟餸嘅點綴 會令成道菜昇華到另一個層次 再撈埋個溫泉蛋漿 正😍(2) 西班牙紅蝦燒賣 (我點)廚師一開頭話唔好切開 因為驚啲紅蝦汁會流晒出黎 外貌精緻 真係好似中式燒賣咁 但入黎唔係硬到石頭嘅豬肉 一咬落去全部濃郁嘅紅蝦汁爆晒出黎 好鮮甜好好味😋備長炭燒拖羅配自家製中式紫菜及昆布法式魚清湯燒拖羅好厚好肥美 入口即溶 再配上新鮮嘅雞湯 (睇住佢整既蒸雞湯)加埋自家製嘅紫菜 簡直冇嘢可以挑剔自家製酸種菠蘿包配港式奶茶雪糕港式奶茶味好濃 菠蘿包細細個
780/person 另加一
北海道帶子烏冬配魚子醬及髮菜柚子醋啫喱
呢個前菜已經好好食 帶子好新鮮 髮菜加柚子醋好清新 好開胃
花膠配泰式酪乳紅油醬
烤栗子湯配洋肚菌
好重栗子味 記得係用栗子蓉整嘅湯 一大舊洋肚菌係面
(1) 臘腸卡邦尼手工意粉 (朋友點)
(2) 西班牙紅蝦燒賣 (我點)
備長炭燒拖羅配自家製中式紫菜及昆布法式魚清湯
自家製酸種菠蘿包配港式奶茶雪糕
港式奶茶味好濃 菠蘿包細細個又唔會太飽 好食!😋
總結: 廚師每上一道菜都會講解下點整 睇住佢地整嘅時候 每個步驟都會洗咗手先 好乾淨企理 又會夾岩食客食完既速度 唔會等太耐 味道方面更加唔駛講 好好食😋未試過既可以一試 保證令你回味無窮