2023-07-16
📍FAM囍公館 西九龍好唔容易,終於到咗7月喇🥳Ok,七月有咩咁特別呢?又熱又翳🌞就係因為大家都辛苦喇,所以我公司有個超級正嘅policy - 星期五放半晝❤️呢個係我嘅第一個summer friday,梗係要大肆慶祝啦🙋🏻♀️(其實啫係借啲意飲酒食好嘢啦🙈)好在我親愛嘅細佬仲未開工,所以就繼續弟控系列喇lol而今日嘅主題係:Dim Sum & Chill 喇🥂試幻想吓 - 藍天白雲嘅日子、西九海傍嘅維港景觀、餐廳入面嘅大冷氣❄️真係夫復何求吖✌🏻叫咗三款點心都好好食,配埋Prosecco都decent嘅😚1⃣️ 小小楊梅本身我細佬好驚啲梅味,所以見到呢個都有啲皺眉頭🤨但其實係賣相造型嚟 - 真身係炸得幾鬆脆嘅鹹水角😆2⃣️ 羊肚菌燒賣燒賣就食得多啦 - 加嚿鮑魚/鵪鶉蛋都唔算新奇🤷🏻♀️加羊肚菌我都係第一次☝🏻 呢種味道搭配幾有趣,係會encore嘅選擇👍🏻3⃣️ 蟹肉海鮮春卷放蟹肉海鮮做餡,顯然係春卷界嘅LV🌟皮薄而脆,餡飽滿而調味恰到好處🤓美酒佳餚,西九良辰😉係奢侈而美好嘅星期五😌#dimsum&chill #fam #囍公館 #西九龍 #西九龍美食 #westkowloon #westkowl
好唔容易,終於到咗7月喇🥳
Ok,七月有咩咁特別呢?又熱又翳🌞
(其實啫係借啲意飲酒食好嘢啦🙈)
好在我親愛嘅細佬仲未開工,所以就繼續弟控系列喇lol
而今日嘅主題係:Dim Sum & Chill 喇🥂
真係夫復何求吖✌🏻
1⃣️ 小小楊梅
本身我細佬好驚啲梅味,所以見到呢個都有啲皺眉頭🤨
但其實係賣相造型嚟 - 真身係炸得幾鬆脆嘅鹹水角😆
2⃣️ 羊肚菌燒賣
燒賣就食得多啦 - 加嚿鮑魚/鵪鶉蛋都唔算新奇🤷🏻♀️
3⃣️ 蟹肉海鮮春卷
放蟹肉海鮮做餡,顯然係春卷界嘅LV🌟
皮薄而脆,餡飽滿而調味恰到好處🤓
美酒佳餚,西九良辰😉
係奢侈而美好嘅星期五😌
#dimsum&chill #fam #囍公館 #西九龍 #西九龍美食 #westkowloon #westkowloonrestaurant #小小楊梅 #羊肚菌燒賣 #蟹肉海鮮春卷 #prosecco #ohhejfoodie