2010-12-25 44 瀏覽
當日同幾個朋友去完銅鑼灣行街,行到有少少餓就話不如去大坑睇下有d咩好食啦~~由於好耐冇黎過大坑,所以都好驚訝係短短幾年間呢到竟然變得食肆林立,一時之間唔知食咩好ge時候,就見到小白屋門口個餐牌d野食都幾吸引,咁就入左黎試下,我地叫左個凱撒沙律,一個周打蠔湯,忌廉蘑菇湯,一個美式生燒豬肋骨,一份是日精選ge葡萄牙燒乳豬凱撒沙律:同平時出面食果D唔同,佢呢個我覺得佢菜的SIZE大左少少,CUT細返少少會好D,同埋個汁幾特別周打蠔湯:個湯好正,好有蠔味同埋夠晒creamy忌廉蘑菇:有d細細粒既野係個湯到,應該係蘑菇粒,都好creamy,但我個人比較中意個蠔湯美式生燒豬肋骨:侍應哥哥話係招牌,味就幾好,薯條都夠晒脆,好味!!另外一提ge係拌碟ge沙律菜個汁好好味~~葡萄牙燒乳豬:侍應哥哥話呢個葡萄牙燒乳豬都係佢地開左咁耐第1次賣,中國乳豬就食得多,葡萄牙ge就真係未試過,感覺係同中國果d差唔多,但係食落又冇中國果隻咁濃味,幾好..我地食到咁上下,好似唔多夠,之後叫多個意粉,我地叫左個雞蛋煙肉汁ge意粉雞蛋煙肉汁意粉:好creamy,同埋意粉較為煙韌唔似街外果d成pat漿糊咁,好好味~~!!!
咁就入左黎試下,
周打蠔湯:個湯好正,好有蠔味同埋夠晒creamy
2010-12-10