2018-12-16 503 瀏覽
呢日又係同男朋友仔既date night,係銅鑼灣行街街,想食西餐又見到呢間上網有折就決定係度食dinner 啦!..我地六點半去到,餐廳唔算多人。裝修方面都算幾有格調。🎻.Staff 都好有禮貌,知道我地會share 食主動俾碟仔同餐具,而啲碟仲要係warm plates,係香港普通餐廳比較少見,值得一讚。😍👍🏼.佢先上咗個carbonara 意粉($138),呢個意粉做得唔錯,意粉軟硬合格,而個汁夠厚同夠味,食落幾 rich。👌🏼.另外,我地仲叫咗個All day breakfast($148),其實我地上網見到佢既all day breakfast 評價麻麻,不過好難想像all day breakfast 難食,所以我地決定一試!.上到枱個樣幾好,不過第一啖食個蕃茄仔就出事!點解係凍既?!😰個蛋微暖但過熟、而腸仔都出事,又係微暖,同個做法都幾fail。佢本身成碟野都無乜味,腸仔佢有啲燒痕係幾靚,不過,佢本身無味,所以食落去只有苦既lon味。😰而呢碟野最好味係個jam,有淡淡玫瑰花味。🌹.同埋一反個菇呆咗,因為可以我見識少,真係無乜係餐廳食野會見到啡菇會連*丁*上碟。.見到格離位傢
我地六點半去到,餐廳唔算多人。裝修方面都算幾有格調。🎻

見到格離位傢私保養質素不太良好,有改善空間。