2015-08-26
又到星期五晚,非常非常熱,同班中學同學gathering,雖然妹記大排檔成日都要等位,但係呢一大班人就最啱去嗰度食,又有冷氣,價錢又唔係話好貴,以前食開嘅份量都唔係話好少,一定夠晒個個都飽。我哋有一行六個人,嗌咗七個餸。分別有煎蠔餅,黑椒薯仔牛柳粒,炸大腸,豬手,炒通菜,JJ雞煲,椒鹽鮮魷。最鍾意都係佢個炸豬手,招牌菜果然係招牌菜,果然名不虛傳啊。炸到啲肉唔會太乾爭爭,食落去又唔會有好肥好油嘅感覺,另外點下佢比嘅醬汁,同個豬手非常夾。另外啲餸其實都係普通大排檔都會有大嘅餸,味道都算正常不過不失啦。不過椒鹽鮮魷啲粉就比較厚,蓋過咗啲鮮味。如果下次再有gathering都可以再嚟,不過下次來呢就要試吓佢好出名嘅戰鬥碗飲酒。見到好多人都飲搞到我心思思都想試吓!