2018-01-14
前(12-1-208 Fri)晚同老公放工後出尖沙咀食飯,我o地7:20pm到o黎,未有客人,我o地坐低後睇menu,由於呢間係bar,所以酒類menu較多,正常o既,不過原來食物o既都唔算太少,除o左小食外,重有main course同有湯有沙律o既set dinner,真係估佢唔到.而睇酒類menu,見到有用中式瓷杯o既cocktail,用花或中藥加酒調較出o黎,好特別,原來就係呢間,約幾年前睇電視見過,呢日終於遇上,咁特別,就叫set dinner加$50.00試試.最後我o地決定要$158.00o既蜜汁醬燒焗乳豬厚肉排同$128.00o既蘑菇帕瑪火腿披薩,湯或沙律我o地就揀每樣一個,咁合共加$100.00分別要紫醉金迷,同國色天香,再要多個$78.00o既BBQ串燒,豬或雞,揀o左雞.落完單冇耐,紫醉金迷先到o黎,材料有薰衣草,崑崙雪菊,西柚,蜂蜜,蘭姆酒,飲落,薰衣草好濃,其他o既都飲唔出,口感好o鞋.以後都唔會再飲有薰衣草o既飲品.然後到國色天香,材料有洛神花,野莓同威士忌,呢個係變o左易入口o既威士忌.等o左16分鐘,終於有o野食,但竟然唔係湯同沙律,而係蘑菇帕瑪火腿披薩
正常o既,不過原來食物o既都唔算太少,除o左小食外, 重有main course 同有湯有沙律o既set dinner, 真係估佢唔到.
而睇酒類menu,見到有用中式瓷杯o既cocktail, 用花或中藥加酒調較出o黎,好特別, 原來就係呢間,約幾年前睇電視見過,呢日終於遇上,咁特別,就叫set dinner加$50.00試試.最後我o地決定要$158.00o既蜜汁醬燒焗乳豬厚肉排同$128.00o既蘑菇帕瑪火腿披薩,湯或沙律我o地就揀每樣一個,咁合共加$100.00分別要紫醉金迷,同國色天香,再要多個$78.00o既BBQ串燒,豬或雞,揀o左雞.
落完單冇耐,紫醉金迷先到o黎, 材料有薰衣草,崑崙雪菊,西柚,蜂蜜,蘭姆酒, 飲落,薰衣草好濃,其他o既都飲唔出,口感好o鞋.以後都唔會再飲有薰衣草o既飲品.
然後到國色天香, 材料有洛神花,野莓同威士忌, 呢個係變o左易入口o既威士忌. 等o左16分鐘,終於有o野食,但竟然唔係湯同沙律,而係蘑菇帕瑪火腿披薩,呢個披薩o既造型竟然係長方形,
味道: 3.3分
然後到沙律,沙律係全蔬菜同車厘茄, 醋o既味道唔錯,但可惜新鮮o既菜有啲苦.
味道: 3.3分
好耐,蜜汁醬燒焗乳豬厚肉排到o黎,呢個係鐵板上同配埋薯條,燒得幾靚,
味道: 4.5分
幾分鐘後,餐湯到o黎,係紅湯面上有片芝士, 撩開睇,材料只有洋蔥, 簡簡單單一個洋蔥湯,冇辣味,舒服.
味道: 2.5分
9分鐘後,BBQ雞肉串燒終於到o黎,我o地重以為漏單,一客3串夾雜o左黃椒,同樣用鐵板上, 熱騰騰;黃椒甜美,雞肉大大舊但冇乜調味,要蘸未用完o既茄汁同食.
味道: 2.4分
環境:
好舒服,好relax,音樂唔會開得太大聲,冷氣o岩o岩好,重有兩種遊戲共5部機俾客人自費玩樂. 服務:
上菜係超慢,可能廚房細,而且始終唔係主力整o野食,不過算啦,o係呢個環境下,睇吓其他客人玩飛鏢,唔悶都可以接受.