2024-04-15
今日出開尖沙咀,想坐底一個人chill下,飲杯咖啡食少少野,平日晏晝都唔算多人,坐底左用QR code落單,到上菜都係十零分鐘左右都幾快。叫左牛油果+煙三文魚多士同一杯Latte兩份多士味道都唔錯,煙三文魚多士都幾豐富,有少少牛油果醬同沙律菜,加上漬醃洋蔥同刁草,都幾fresh,牛油果多士除左牛油果同topping沙律菜之外,就連醬料底都欠奉,就比較寡左d,另外配一小份藜麥沙律,淋上少少欖欖油,比起用沙律醬都light d既,做下午茶都幾好。至於杯Latte就真係有d失望,無論係去連鎖cafe定小店cafe我都會叫Latte,今次都如常叫左一杯既Latte,但呢杯Latte既奶泡打得好粗⋯影完張相,飲左一啖前後都唔夠10分鐘,成個Latte Art消失左🫠相比平時係出面飲開既Latte,可以飲到最後一啖都仲見到個靚花紋,今次都幾impress⋯
叫左牛油果+煙三文魚多士同一杯Latte