(非會員)
2007-09-02 11 瀏覽
本想去表哥食佢既南乳豬手飯﹐但竟然碰上佢地裝修咁就行前去左哩間"中國廚房/台灣牛肉麵"。入得黎就緊係試下佢既牛肉麵﹐於是叫左紅燒牛根牛肉麵同紅油炒手。omg~~個麵難吃得要命!! 湯底普通﹐唔夠味﹐唔夠濃~ 個幾舊滷牛展+牛根仲難頂﹐牛展唔知似乜所以形容唔到(sorry)﹐牛根煮到稔係好事但稔到無晒質感又過咸。D麵係又咬口但係好似係硬多過係"yin un"﹐又吸收唔到d湯既香味...3樣野夾埋真係幾難頂架!!!!再講一講個紅油炒手﹐佢麻麻喇﹐個皮都尚算夠薄但個汁真係差。過甜﹐佢有小小豆豉係入面...同澳海城間金門庭差得遠!!!可能係我唔好彩叫兩樣都係佢做得唔好既dish...但我花$98食d咁既野我諗唔到再return既reason.