2K
2016-01-15 5842 瀏覽
店名: Divino Patio地址 : Shop11, 1/f, BRIM28- Causeway Center, No. 28 Harbour Road, Wanchai, Hong Kong.好味指數:8/10價錢:$158Pizza (Prosciutto E Funghi)呢個pizza唔算好大個,三個女仔分都幾夠。我最欣賞個pizza底,煙煙韌韌有嚼口的感覺。配料有蕃茄醬 、水牛芝士 、蘑菇 、火腿。成個pizza唔會話好酸,反而幾fresh,同d配料亦都好夾,而且又夠熱辣辣,我地都食到停唔到口,仲一邊食一邊大讚好味。[[[ DIVIDO DIY cocktail bar]]]舖頭可以揀坐室內或者室外,店員主動安排左室外位置比我地,坐位對面有把大風扇吹住,雖然都有少少熱,但係個感覺幾唔錯。幾個fd圍埋一齊傾計嘻嘻哈哈,好寫意呀!不得不提,呢度個廁所估唔到咁大,同店內差唔多大,亦都好乾淨,冷氣又好足夠,好舒服!⋯⋯上一個post講過order一杯野飲就有得任食自助bar,野食絕不馬虎,精緻美味的食物,配以整齊的擺設,未食已經加曬分。雖然有d野食唔知叫咩名同唔係幾岩我口味,但亦
店名: Divino Patio
好味指數:8/10
價錢:$158
Pizza (Prosciutto E Funghi)

上一個post講過order一杯野飲就有得任食自助bar,野食絕不馬虎,精緻美味的食物,配以整齊的擺設,未食已經加曬分。雖然有d野食唔知叫咩名同唔係幾岩我口味,但亦無損我的心情,而朋友吃過芝士後大讚好味,還encore了幾次。
至於盛載食物的竹簽都非常講究,穿有珠珠和繋上繩結,極有心思。配埋杯cocktail,一班fd放左工圍埋吹下水,呢d先叫生活架嘛!

[[[ DIVIDO DIY cocktail 🍹🍸🍷]]]
有冇發覺同朋友去飲酒揀來揀去都係果幾款,無咩驚喜?
DIVIDO而家每逢星期三都會有一個cocktail session,只要按住自己的喜好同調酒師講,少甜多甜少酸多酸fresh d酒味濃淡你想點都得,佢就會同你一齊親手製作出一杯獨一無二的drink,整好之好仲會幫你杯野飲命名tim,我個杯叫Mandyman Martini🍹🍸🍻🍷

每晚5:30-8:30,只要你order一杯drink(ard$70),就可以享用埋自助bar,野食都好豐富架,有三文魚 、芝士 、厚切雞蛋,pizza等等,當晚餐食都夠曬飽。一個價錢有得飲又有得食真係好抵呀!

2015-07-19