2022-07-17
每次同一大班朋友出街食飯一定係食放題火鍋或者日式放題。貪佢有得坐夠耐,慢慢傾吓計,而咁啱知道呢一間餐廳新開張,做緊澳洲和牛放題半價優惠就即刻喺OpenRice book咗枱。每人折後都係$164,非常抵食。湯底有五但選擇:鰹魚清湯、壽喜燒濃湯、簡芹麻辣湯、茶樹菇雞湯、車打芝士蕃茄鍋。任食嘅澳洲和牛牛肉切得非常之薄,所以係真係涮涮鍋,燙5秒其實已經熟。都係靚嘅雪花牛肉,油脂分布非常平均。不過普遍朋友都係話佢豚肉仲好食過牛肉,大家又可以試吓去評價下。其他配菜等方面有一般嘅丸同埋蔬菜,其實選擇亦都非常足夠。甜品係一個香港品牌嘅自家製雪糕杯,有雲尼拿、芒果、海鹽等味道。每人埋單$200有找,任食120分鐘,今時今日我覺得係超值。呢一間新餐廳感覺到佢都非常之用心去改善每一方面。見番佢第一個食評同埋今日嘅比較,都見佢有改進,要值得支持。
任食嘅澳洲和牛
牛肉切得非常之薄,所以係真係涮涮鍋,燙5秒其實已經熟。
都係靚嘅雪花牛肉,油脂分布非常平均。
其他配菜等方面有一般嘅丸同埋蔬菜,其實選擇亦都非常足夠。