2021-08-02
有咖啡既Monday就係Good Monday☕今次去到呢間黑白風既尖沙咀cafe 店内空間不大 只有寥寥幾桌 但算係一間幾有驚喜 有d料到既小店😂咖啡應該都係呢到主打 有好多花款由手調到classic款都有.🎈Dirty ($45) 夏天咁熱仲要飲熱咖啡真係唔係個個頂得順🌞如果嫌凍咖啡太普通 dirty 會係個好選擇 Dirty其實就係一shot hot espresso 淋係凍奶上面 呢到既咖啡豆偏多炭烤同nutty味 個人就覺得好夾凍奶🤤 整體黎講味道係好平衡 奶味冇過重 espresso味都好溫和 係近期飲過既高質之選👍.🎈Special Recipe Chocolate ($45)雖然係朱古力 但係飲落竟然有咖啡既感覺🧐朱古力味道係偏苦 但係好有餘蘊 一飲就覺得好適合男仔飲😂😂😂係個種飲完之後過一陣個口仲有個陣味既朱古力🤔而且一杯朱古力竟然係可以用清新去形容 一d都唔漏👍.🎈Bagel ($50)除左飲品出色 輕食都好唔錯 本來對佢無太大期望 但真心有surprise到🧐Bagel係Homemade的~ 呢到既bagel烘得好香脆唔算非常軟熟但就好香麥味涵料方面既漢堡扒都唔弱
今次去到呢間黑白風既尖沙咀cafe
店内空間不大 只有寥寥幾桌
但算係一間幾有驚喜 有d料到既小店😂
咖啡應該都係呢到主打 有好多花款
由手調到classic款都有
🎈Dirty ($45)
夏天咁熱仲要飲熱咖啡真係唔係個個頂得順🌞
朱古力味道係偏苦 但係好有餘蘊
一飲就覺得好適合男仔飲😂😂😂
係個種飲完之後過一陣個口仲有個陣味既朱古力🤔
而且一杯朱古力竟然係可以用清新去形容 一d都唔漏👍
🎈Bagel ($50)
除左飲品出色 輕食都好唔錯
本來對佢無太大期望 但真心有surprise到🧐
唔算非常軟熟但就好香麥味
涵料方面既漢堡扒都唔弱 好有香草味🤤
我自己就覺得性價比好高 推介一試個bagel🤤🤤🤤
Bagel
(仲加左個番茄整既兔仔 廚師一定係默默收埋左一顆少女心💓🤣)
🎈All Day Breakfast ($98)
All Day Breakfast
All Day Breakfast
基本上每樣野都有兩件 又幾岩同朋友開心些牙wor🤣
我覺得整體食落唔會好油 有調味但唔會過重 早餐食一流😛
值得一提既係麵包應該都係用bagel既麵團做 同樣好有麥味
🎈總括而言
每件食物質素都唔錯 算幾抵食🧐
“Don't judge a book by its cover" 就好岩呢間小cafe
外表唔算好華麗 但食到誠意同心機
新開既小店支持一下 希望以後質素都可以keep到落去❤️