2023-02-10
Doraya嘅藍鰭吞拿魚真係好好食,有啲後悔太遲認識佢🥺 好彩而家轉左工,多左機會岩時間食到佢。Happy Friday lunch 當然要食開心啲😛 (這都是藉口,其實幾時都要食好西係我宗旨).不過每次黎都只係食藍鰭吞拿魚🫣 因為真係食過返唔到轉頭,尤其係藍鰭吞拿魚扒ヽ(♡‿♡)ノ所以弱弱的me 其實都未有機會試到其他野。.今次叫咗火炙平目魚&藍鰭吞拿魚扒丼定食。鍾意食魚啲我,最鍾意魚油嘅香味。火炙過嘅平目魚入口即溶,魚油香會停留在口中會迴旋,是幸福的感覺。不過,藍鰭吞拿魚扒更是將幸福感提升到另一個層次。面層輕輕火炙過,外暖內鮮,厚薄均勻,肉質肥美鮮甜,配埋個特製嘅吞拿魚扒汁,好食到我每食一舊都同同事講好好味,煩死左佢🤣不過奇怪嘅係,其實同事都有點lunch set嘅藍鰭吞拿魚扒丼飯,但店員冇附上吞拿魚扒汁,而我散叫就有🤔唔通淨係散叫先有?另一個挑剔位係plating 可以在好少少。兩款魚中間有好大條罅,依啲薑又掂到啲飯,感覺上擺放時有啲hea ,都好影響影相🥲 所以食到中途後補左多一張紅潤嘅靚仔相| (• ◡•)|
今次叫咗火炙平目魚&藍鰭吞拿魚扒丼定食。