2004-02-29 52 瀏覽
成晚對住Project毫無頭緒兼o訓唔著,見係星期六朝早,把心一橫早o的出門口番工,一心碰彩數搵下哩度(估計一落車就係)食番個醒晨早餐。一落車,仲要行高少少,上左三樓但漆黑一片,巧遇其中一個待應話餐廳未開門(o下,都成八點幾未開門,明明見開七點喎!),細問之下,早餐要落二樓o既飯堂幫襯。雖然哩度(二樓)比較簡陃,早餐選擇唔多,咖啡奶茶又唔係好得,但不失都係一個好地方,我選擇近窗位置,對住一棵棵陳年大樹食住我碗「餐蛋麵」,另有一番風味o既!雖然麵身煮淋左(下次叫阿姊唔好煮得太淋先),但望住佢煮有o的阿媽feel,熱辣辣,簡簡單單一個早餐,夫復何求丫!食完行番落山(真係幾醒晨!),路經禮賓府,見差人叔叔貼緊指示牌,細問之下,原來一連兩日(朝十晚五)係「開放日」,大家不妨去踐番幾個腳印咯,順道試埋明愛個午餐,相信到時餐廳會開o架喇!