2018-03-26
仔仔放Easter啦,因為放假後就大測;所以活動都盡可能安排係第一個星期,今個星期去下街,溫下習;下星期就係溫習溫習再溫習!今日會去荔枝角,主因係要去買summer校服;而校服做乜唔係學校訂要自己去買呢;原因就係因為有D2 Place啦有野睇,又有好多好似幾好味既食店。之前都係D2 Place食過下午茶架啦,今次係買校服順便黎食野,又可以話係黎食野順便買校服。我懶嘛,如果去一個地方唔係多於一個目的既話,我會拖得就拖,唔去住今次仔仔揀左依間食店,睇佢個Menu都幾抵食,相片都好吸引。婆婆點既牛肉卷,hum...張相既賣相真係吸引D囉。不過佢都好味,而且都方便食,可以一日拎住就咁食的。記得之前去食過一間韓國野,有個Tea又係依D咁上下既卷,但係整得一D都唔方便食,又拎唔到上手,切又切唔到;所以今日依個,真係無得彈,係隻碗單調左D,換隻靚D既碟,或加D沙律係碟邊,總體一定會更吸引。我點既牛角包,個包好好味丫,唔計D料,淨係個包已經好好味;加埋D料就更好味啦。仔仔點的熱狗,其實冇乜特別,咪熱狗囉。但仔仔一食都係話,個包好好味。我見依間野重有牛扒果D,如果食Lunch或Dinner;真係可以試下
芥末燒牛肉卷
煙燻牛肉牛角包
HERO熱狗
我見依間野重有牛扒果D,如果食Lunch或Dinner;真係可以試下,都值得下次再黎再試。
最後真係要講多次,佢D包好好味,熱狗個包同牛角包都勁好味;真係唔係一般麵包舖貨色。
不過呢,飲品就麻麻,仔仔點左蘋果茶,佢話唔好飲;咁其實茶包黎姐,而且重係跟餐既,我覺得唔可以要求有乜特別好野。所以我都係叫左檸茶,係OK既