2019-03-25
今次用apps有六折,就黎試下😂佢個位置唔係google 就咁search個個,都迷左一陣路先黎到,book左平日七點半,見到舖頭唔大,得一枱客,有少少淆,但都鼓起勇氣入去lolMenu唔算多選擇,老闆娘過黎枱邊一路比我地睇相,一路介紹菜式。因為唔算肚餓,又覺得菜式價位幾高但裝潢一般,都係單點左幾道菜,點知有驚喜。我地叫左兩杯cocktails, envy garden, duck confit,pasta with scallops and burrata cheese。 envy garden一上枱已經有驚喜,原來有plating,佢同duck confit都有蟲草花同藜麥做配料,配埋唔同既sauce同材料,都各自各好食。到pasta,老闆娘話個意粉出面好少有,都幾彈牙,scallops 滑嫩鮮味,表面輕輕炙燒左,加上burrata cheese,都幾好食。食到咁上下,開始多返幾枱客。諗起頭先老闆娘提到artichokes chips,咁特別既菜式,呢間餐廳手勢又唔錯,點可以唔試。佢炸得一啲都唔油,好薄脆,齒間留有少少artichokes既味道。總括黎講,佢係屬於比一般西餐好食既有
總括黎講,佢係屬於比一般西餐好食既有驚喜餐廳。每一首菜既seasoning都啱啱好,而食完係會覺得好食,菜式都算特別。價格唔低,裝潢一般,但會feel到老闆好有heart,想真係煮好野食比大家。可以一試!