2022-10-24 500 瀏覽
🎈推荐指數: 🤍🤍🧡🧡🧡|✏️環境: 8/10|✏️位置: 7/10|✏️服務: 3/10|✏️味道: 8/10|✏️選擇性: 8/10|✏️Saturday Lunch|✏️Price: Around $200/person|✏️Reserve: walk-in|✏️Pay Attention:  如店名大部份都係牛油果,唔LIKE牛油果真係入都唔好入。|✏️推介:  反而個多士麵包好好食🚗 呠呠車停泊: K11-Musea👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :或者係我路痴,好難搵,我極度覺得係個商場問題,腦海入面係LOAD唔到個MAP點行。去到,我有訂位,但得1枱,或者係我早,但係帶位個個唔太識DO,我地6個人,佢比左2張4人枱我地,跟住同我地講你地分開2張枱坐,咁我地就有點疑問,問一下想知道我地幾個人可唔可坐埋一齊,宜家應該6個無問題,點知佢既答案係..." 因為射燈係射呢張枱,你泊埋左一齊佢支燈就唔岩位",EM.....哦,你地頭你話事啦,你唔比我只可以簡食同唔食既者,吓嘛..。咁是但啦,有下場,大家只係快閃,不過坐左陣睇緊MENU個時有另一位幫我地泊埋,可以一齊食。 Thanks.我地對
🎈推荐指數: 🤍🤍🧡🧡🧡

|✏️味道: 8/10|✏️選擇性: 8/10
|✏️推介:  反而個多士麵包好好食

🚗 呠呠車停泊: K11-Musea

👴📢 講古佬 《 STORY TIME 》 :

我地對個MENU唔係太明,佢個LUNCH SET係點落,其實係單點,咁點解要個SET,係唔係份量唔一樣定係價錢會比A LA CART 平?  哦,原來叫SET個飲品會平DD咁多,好啦,我地6個人有1個人唔太好牛油果諗住個個人試下就OK,跟住落單,得到個資訊係唔可以SHARE,除非全部人都有叫野,呢個規費我覺得合理既,不過我唔太LIKE既係本身個SET個份量係唔細,因為SET=所有order 係 A LA CART,只係叫晒MAIN+SIDE+DESSERT 就等於SET,杯野就平丁丁咁多啦...(多謝喎),咁我轉返做A LA CART唔要SET咁就得啦! (心諗),我地呢D得個諗字既諗樣就叫多個沙律,咁個個都有order la..咁都係想食個飯者,既然黎左,又簡左坐低,嬲黎做咩呀..吓嘛..

食野啦食野啦..

蘋果JAM幾好食,面包好好食,個蛋好硬,感覺係白醋落得太多同埋煮得太耐,切開都係小流心,佢個牛油果JAM又幾好食,酸酸地幾好。
牛油果蓉,嗒嗒下...E,辣辣地既? 係喎! 有辣椒架喎,又幾好食喎衰鬼..所以佢地個牛油果其實係幾好食。

呀,以前佢初初開個時,有一款係牛油果烘到脆好似多士咁個個都好好食,不過唔知仲有冇,我搵唔到,我對眼,你知啦,係MAMA地..
跟住個沙律,UM...唔中意,肥仔對咁青既野唔太好,因為個牛油果JAM COM唔到D青味🤣🤣🤣
呢個甜品又係唔中意,硬,甜,同我食開既brownie係2回事。

總結: 淨係食牛油果好啦..
  • 牛油果