2018-02-21
龍版幾年前我帶大人黎呢度食生日飯,今次我生日佢同我黎返呢度食事前已經透過whatsapp揀好main course,店家亦要求落訂先,其實呢種做法對雙方都好,人地又唔洗浪費食材,客人又可以確保有留位我同大人分別揀左蟹湯同番茄清湯,不過其實我係為左兩粒雲吞個湯清得黎淡淡番茄味,幾開胃餐前小食賣相精美,口大嘅朋友可以一啖食哂,唔多唔少剛剛好香草麵包要俾個讚,暖暖地又唔會太多,bread stick我本身就麻麻地呢個appetizer都唔弱,好睇又好食,龍蝦唔係一大舊,少食多滋味.而且食完一道先會再上菜,俾夠時間慢慢消化用墨汁製成嘅意粉唔會食到一口中毒咁款,當然亦都唔會好似出面其他餐廳咁煮到"林"哂,帶子都ok大隻份量少少地,所有意少都沾到汁,而且自家製意粉都已經贏左唔記得左兩款main course係乜野....不過都係牛,要對餐廳講句唔好意思,我覺得伴碟菜好食過d牛(掩面)可能因為我鐘意食菜多過肉,所以每次都係俾伴碟嘅野吸引左兩個甜品放埋同一碟,蘋果捲好正~
事前已經透過whatsapp揀好main course,店家亦要求落訂先,其實呢種做法對雙方都好,人地又唔洗浪費食材,客人又可以確保有留位 我同大人分別揀左蟹湯同番茄清湯,不過其實我係為左兩粒雲吞個湯清得黎淡淡番茄味,幾開胃 餐前小食賣相精美,口大嘅朋友可以一啖食哂,唔多唔少剛剛好 香草麵包要俾個讚,暖暖地又唔會太多,bread stick我本身就麻麻地 呢個appetizer都唔弱,好睇又好食,龍蝦唔係一大舊,少食多滋味.而且食完一道先會再上菜,俾夠時間慢慢消化 用墨汁製成嘅意粉唔會食到一口中毒咁款,當然亦都唔會好似出面其他餐廳咁煮到"林"哂,帶子都ok大隻 份量少少地,所有意少都沾到汁,而且自家製意粉都已經贏左
可能因為我鐘意食菜多過肉,所以每次都係俾伴碟嘅野吸引左 兩個 甜品放埋同一碟,蘋果捲好正~