2017-03-12 647 瀏覽
我很愛吃餃子,成日會四圍搵餃子店食。第一次去時搵唔到,原來openrice地圖定位錯了。大家要搵記得由天水圍地鐵站往屏山文物徑入去,係華嫂冰室對面的鄧氏宗祠門口。店舖由婆婆主理,食物有韮菜餃子、多款糖水、腸粉、咸瘦肉豬骨粥、魚蛋燒賣等等。必食韮菜餃子$45/打即叫即煎,煎很香口,餃子皮薄又有彈性,內有切碎菲菜,雖然唔覺有肉,但咬開有汁,健康得來,非常可口!咸瘦肉豬骨粥($20/碗)好好食!Encore再多一碗!婆婆裝得滿一滿,粥底好綿味道足,好多瘦肉碎,豬骨連住肉,吮得好開心🙈正魚肉燒賣($6/4粒) 無乜特別😂臨走再買再支竹庶茅根水($22),有點小貴,但飲得出無落糖好健康,仲加左其他配料煲令味道有點甜酸,網上話係羅漢果(?)後話: 婆婆好好人,好有家人feel,我同男友想叫串燒賣食,佢會話食多碗粥仲有益喎😂哈哈好似媽媽的說話。婆婆見到門前停車位有小朋友奔跑,會大叫佢地小心有車,然後嘮叼說常常很掛心小朋友。
我很愛吃餃子,成日會四圍搵餃子店食。

第一次去時搵唔到,原來openrice地圖定位錯了

必食韮菜餃子$45/打

魚肉燒賣($6/4粒) 無乜特別😂