2022-08-01 42 瀏覽
油麻地依間分店、之前食個午餐、今次encore再試吓佢個晚餐🤪去到餐廳、無需要等位直入餐廳坐低、由於比較肚餓嘅關係即時叫嘢食😂雖然樓上舖、但感覺簡約明亮、枱與枱之間都有一定隔離、不錯安排、抵贊👍晚餐選擇頗多、於是order 咗燒雞肉凱撒沙律、rosemary香草燒羊架、甜品係朱古力心太軟雪糕、一件tiramisu蛋糕、飲品各叫咗薄荷朱古力/榛子朱古力。 首先嚟熱忌廉湯加蒜蓉包、忌廉湯好creamy、加上蒜蓉多士、呢個配搭真係冇得輸、非常之好食😋燒雞凱撒沙律賣相唔錯、食落去沙律菜好fresh、超新鮮、不過雞肉比較乾身咗、配上沙律醬又覺得好好食喎🙄rosemary香草燒羊架、配上燒汁及薄荷汁(另上)、配薄荷汁小編都係第一次見咁樣配搭、當羊肉沾上薄荷汁、食落真係冇咁油膩又出奇的夾、好正🤩甜品心太軟、上次吃午餐時也試過、念念不忘、今次晚餐當然要食喇😂至於tiramisu 真係有驚喜、蛋糕軟滑、甜度適中、真係驚為天人,極力推介。💯👍飲品當然唔少得、兩杯嘅飲品外型好相似、不過一個系薄荷味、一個係榛子味、不過兩者小编都飲過、覺得薄荷味好飲啲、因為一啲唔甜、竟然有清新感覺🥰🥰🥰值得推介👍總括:呢間ca

總括:呢間cafe可以無限encore🤩

2022-07-31