2022-09-29
朋友生日去咗食好西。餐廳職員介紹下試咗新菜式Pluma佢喺黑毛豬左右肩膊上兩塊小豬柳,油脂特別多,廚師話每隻豬得好少pluma,所以pluma喺好珍貴嘅豬肉。廚師將食材處理得恰到好處,火侯掌握得幾好,煮到外皮焦脆,肉就7成熟嘅狀態。豐富嘅油脂唔會蓋過豬肉嘅香味。 一路食,一路講咗唔知幾多句:好食!Pluma$268, 如果想飲埋餐湯食埋前菜,加48蚊就okay! 再加多20蚊仲可以食埋甜品!餐湯係雜菜羅宋湯,湯入面有大量切碎咗嘅雜菜, 好足料,幾好味。前菜有 Parma ham配哈密瓜+煙三文魚。火腿好柔潤甘香, 哈密瓜清甜軟身,兩樣食材好夾。當日嘅甜品有apple crumble。撻底係一層薄脆嘅牛油脆皮, 中間有大量酸酸甜甜嘅蘋果蓉, 面頭有用蜜糖煮過加焗至軟身嘅蘋果片。為晚餐劃上完美嘅句號❤️最後,餐廳嘅環境同服務都好好。坐位寬敞舒適,餐廳播住輕快嘅音樂,餐廳所有人都親切友善。就算我閒日去食野,都有happy friday嘅感覺!
餐廳職員介紹下試咗新菜式Pluma
當日嘅甜品有apple crumble。
最後,餐廳嘅環境同服務都好好。