由於公司在25~27/Feb. 在灣仔會展開展覽, 而經過第一天在金鐘轉車等到第三架車才上到車的經驗, 第二日開始決定寧可早一點到灣仔, 在會場附近吃個早餐吧! 第一天吃了太平洋,但那裏無套餐全部散叫, 對我等草根來說太不划算了, 等二天試下走到背面的”Triple O”試佢早餐, 雖則佢已經出晒易拉架引路人注意但兩日經過都見佢裏面無乜人座, 不過,人少對我來說更好, 可以靜靜地嘆早餐, 叫了一個Muffin set : 其實只係一個有真煙肉嘅炒蛋muffin三文治, 加杯即麿咖啡, 好簡單的食物, 唯一覺得較有印象的是夾在中間的煙肉, 咸度適中無有太多添加劑的嗱脷口感, 個蛋同自已屋企做的差不多, 杯啡比老麥嗰杯香一點, 但總括來說都係同佢d漢堡飽套餐一樣, 企業利錢太高, 因為咁嘅價錢應該夾多片蕃茄片, 青瓜片之類的, 這些菜類對成本應該帶來不了太大壓力之餘但就能令客人感覺良好亦好似健康一點, 管理層應該多動一點腦筋, 要不只會浪費企業資源, 即使早開了也幫不了營業額, 員工早回來了亦只是夢遊至中午而已!
2014-02-27
$38 (早餐)