2021-10-08 257 瀏覽
Elements Metal Zone上面嘅 rooftop 有好幾間酒吧同餐廳可能因為環境開揚加上對住噴水池啦氣氛截然不同,好 chill 😎Pivo Czech Bar有吧枱同埋 dining areaCocktails同食物都有水準~服務仲好細心,喺適當時侯上菜換碟【Pivo Charcuterie Platter】呢個 Charcuterie Board整得好靚而且豐富 🎨有兩款芝士、四款 Ham、Pickles、Toast同新鮮水果鍾意 Cheddar Cheese同 Blue Cheese 呢啲濃味嘅芝士提子同 Dried Fig 就好清甜【Queen’s Librarian Cure】賣相有種 tropical 風情 🍹帶有菠蘿同提子嘅酸酸甜甜意外地係用咗 Sake又幾特別喎【Regretless Elixir】呢杯望落好 elegant個 base 係 Rum 酒飲落甜過第一杯少少 😚更加易入口同 refreshing 【Seafood Bake】總共有八款海鮮選擇價錢同份量都列好哂唔怕點得太多會浪費,非常貼心我揀咗海蝦、Baby Octopus同北海道帶子配白酒忌廉汁
可能因為環境開揚加上對住噴水池啦
氣氛截然不同,好 chill 😎
Cocktails同食物都有水準~
服務仲好細心,喺適當時侯上菜換碟

【Pivo Charcuterie Platter】

更加易入口同 refreshing

【Seafood Bake】
總共有八款海鮮選擇
價錢同份量都列好哂
唔怕點得太多會浪費,非常貼心
三樣都好新鮮彈牙,尤其是帶子!
鮮甜到不得了
除咗海鮮仲有栗米、薯仔同Chorizo
侍應會等我哋相機食晒先 shake 🤣

【Slow Cooked Duck leg】